Artikel

Concrete Valley: succesvol, laagdrempelig, betrokken

Wie de jaarlijkse Ondernemersprijs wint op het Aangenaam GoBoZ Ondernemersgala kan haast niet anders dan een mooi product leveren. Wij gingen langs bij de winnaar van vorig jaar: Concrete Valley. Kort door de bocht: Concrete Valley bestaat uit drie grootse productiebedrijven onder één overkoepelende bedrijfsnaam. En meer bedrijven zijn welkom zich bij Concrete Valley aan te sluiten. Een interessant verhaal…

Pas zes jaar geleden werd Concrete Valley geboren, op het bedrijventerrein van Bergen op Zoom. Dat het pas zo relatief kort bestaat, maakt het extra interessant dat een bedrijf nu al zo groot is in wat het doet. Rowena Siemons is HR-manager en tevens woordvoerster van Concrete Valley. Ze legt meteen uit: “Men heeft hier geen afgekaderde functie. Wie personeelszaken doet, kan een dag later ook meehelpen in de verbouwing van het bedrijf. Dat maakt dat het personeel van Concrete Valley heel betrokken is bij het bedrijf. We zijn als het ware een grote familie. Iedereen is bereid zijn beste beentje voor te zetten, op welk vlak dan ook.”

Even terug naar het allereerste begin. 2012. Rowena: “Veel mensen uit Bergen op Zoom kennen het bedrijf Waco nog wel, een grote speler op het industrieterrein van deze stad. Waco is een specialist in beton, net als het andere bedrijf Microbeton dat onder Concrete Valley valt. Op een zeker moment besloten deze twee bedrijven: we kunnen onze krachten nog beter bundelen. En zo ontstond Concrete Valley: een overkoepelende naam voor twee bedrijven die zelfstandig ondernemen.”

Rowena vervolgt: “Toen in 2014 een potentiële klant bij ons aanklopte, ontdekten wij een nieuwe niche markt waarin we nog niet opereerden. Wij waren enthousiast over de opdracht die geboden werd, namelijk het nieuwe stationsdak van Arnhem realiseren met bijna 1600 unieke gekromde elementen. En dus besloten we een derde bedrijf aan Concrete Valley toe te voegen. mbX werd dat derde bedrijf. Concrete Valley kreeg steeds meer naamsbekendheid, ook internationaal. Eén van onze grotere afzetgebieden is Engeland. Omdat wij binnen Concrete Valley blijven pionieren en ieder ambitieus project in opdracht willen nemen, is de onderlinge samenwerking die ontstaan is binnen The Valley, onze vaste werkwijze geworden. Concurrentie bestaat niet bij ons.”

Kom in contact

Laat uw gegevens en bericht achter